Stichting Leef!
Sandy van Rooij
www.stichtingleef.nl
info@stichtingleef.nl
T 0647485436

Stichting Leef! is opgericht door Sandy van Rooij. Vanuit haar eigen ervaring (MS) heeft zij ingezien dat mensen met een chronische aandoening of een beperking te vaak langs de zijlijn belanden. Deze naam Leef! is allesomvattend.  Stichting Leef! wil het voor iedereen mogelijk maken om te werken aan de kwaliteit van het leven.


Stichting Leef! organiseert de Onbeperkte Elfstedentocht (https://onbeperkteelfstedentocht.nl/). Met dit evenement geeft de stichting mensen met een chronische aandoening of een beperking de kans en gelegenheid om mee te doen. Niet meer aan de zijlijn! Zelf deelnemen, grenzen verleggen en doelen behalen! Stichting Leef!


De achterliggende missie is het integreren van een preventieve levenshouding, in het belang van ziekzijn gezondheid en herstel. De stichting richt zich niet alleen op mensen met een
chronische aandoening of een beperking. Het doel is om binnen de gehele samenleving bewustzijn van preventieve leefstijlkeuzes te implementeren.


De visie van stichting Leef! is dat door een preventieve levenshouding mensen vitaler, fitter en gezonder blijven. Zowel fysiek als mentaal sterk. Om dit te kunnen bereiken is het van groot belang dat de regie niet meer voornamelijk bij de zorg ligt, maar dat mensen zelf de regie kunnen en durven nemen over hun eigen gezondheid.


Om mensen te begeleiden bij het nemen van regie en het maken van bewuste leefstijlkeuzes heeft stichting Leef! de “Leef! wijzer” ontwikkeld. De Leef! wijzer gaat ervan uit dat jouw lichaam jouw huis is. Dit huis moet, om verval en vervuiling te voorkomen, goed worden
onderhouden en schoongehouden worden.

 

De Leef! wijzer wordt daarom weergegeven als een huis. De fundering van het huis is demindset. Met een groeimindset kunnen grenzen worden verlegd en doelen worden behaald. Of het de finish van de Onbeperkte Elfstedentocht is of dat je aan de slag wil met afvallen of stoppen met roken, Deze doelen kunnen alleen bereikt worden met behulp van een groeimindset.


Vanuit een groeimindset en met aandacht en vanuit bewustzijn worden de pijlers Voeding, Bewegen, Stress, Omgeving, Gezondheidszorg en communicatie aangestuurd.