LifeSymply, natuurlijk in beweging
Rick Tuinman
www.lifesimply.nl
info@lifesimply.nl
T 06 26776704

Met mijn bedrijf heb ik als doel; “Natuurlijk in Beweging zijn, op een manier die heel dicht bij onze Natuur ligt”. Bewegen en sporten in de natuur, daar wordt je blij van! Wanneer je sport dicht bij je eigen natuur, wie je bent, voelt het ook heel natuurlijk om te bewegen. Dan gaat het bijna vanzelf. Dan kosten hardlopen en wandelen ineens veel minder moeite, gaat zwemmen ineens bijna vanzelf, en dan is het ook beter voor je gezondheid. En gezond zijn maakt je gelukkig!

 

We weten allemaal dat bewegen goed voor je gezondheid is, maar toch maken wij ons lichaam lui. De auto pakken we makkelijk, de afstandsbediening ligt voor het grijpen, we kleden ons extra warm en zetten de verwarming hoger, dragen schoenen (en misschien ook steunzolen) die stevig zijn en veel steun geven aan onze voeten. Maar helpt ons dit?

 

Ons lichaam is juist geweldig gemaakt om zonder deze luxe te kunnen overleven. En wat blijkt, wanneer we op de juiste manier de kou toelaten in ons leven door Winterzwemmen, worden we minder ziek. Wanneer we vaker op onze blote voeten lopen wordt ons hele gestel beter en hebben we minder snel koude voeten. Wanneer we met de juiste loop techniek lopen, Chirunning en Chiwalking, raken we minder snel geblesseerd en kost het lopen ons veel minder energie. En Barefoot de wereld verkennen is een hele ontdekkingstocht!

 

De prehistorie ligt ver achter ons, denken wij, maar Centrale verwarming, afstandsbediening, steunzolen en extra dempende schoenen bestaan nog geen 70 jaar en de auto is pas 135 jaar geleden uitgevonden. Tot die tijd werden we gehard in koude, gebruikte wij onze voeten zoals ze bedoeld waren en kregen wij meer dan genoeg lichaamsbeweging. Ons lichaam is nog altijd dat Prehistorische lichaam dat graag uitgedaagd wil worden en zich aanpast aan de omstandigheden. Dat heet training. Heb je de CV altijd hoog staan, dan onttrain je je lichaam en maak je die lui. Gevolg: je hebt het altijd koud.

 

Voor mij sluiten Barefoot walking, Chiwalking en Chirunning hier perfect op aan. Voor mij voelt Chirunning als Natuurlijk hardlopen en daarom ben ik mij hier ook verder in gaan verdiepen. Als instructeur Chiwalking en Chirunning wil ik graag mensen dezelfde WOW-beleving bezorgen die ik bij mijn eerste Chirunning Workshop had en nog vele keren daarna!

 

Maandelijks geef ik cursussen Barefootwalking in de winkel in Zutphen

Bekijk ook onze andere partners