Zuiver Geluk Cacao Ceremonie

Vrijdag 9 september
Van 19.00 - 22.00 uur
€ 77,50 incl. cacao en thee

Een ceremonie met Sjamaanse rituelen, meditatie, ademwerk en visualisatie, fijne muziek, drums, ratels. Er is ruimte voor dans en verhalen.
De Cacaoceremonie duurt gemiddeld 3 uur.

Aan jou de uitnodiging om in een liefdevolle, veilige omgeving mee te gaan op reis, diep afdalend naar jezelf. Terug te gaan naar jouw essentie, contact te maken met de bron van onvoorwaardelijke liefde en jouw levensenergie te laten stromen.

Cacao
Cacao is een heilige plant met krachtige helende eigenschappen en wordt in midden en zuid Amerika al duizenden jaren gebruikt bij rituelen en ceremonies. Haar werking is ontgiftend, ze bevat enorm veel mineralen & voedingsstoffen die helend zijn. En…ze stimuleert de aanmaak van geluksstofjes .

In deze ceremonie gebruiken we uitsluitend Herbal Cacao, de cacao van de Maya’s. Deze wordt nog op de oude traditionele manier verbouwd en als heilig beschouwd!

Het woord ‘cacao’ komt van het Maya-woord ‘ka’kau’. Daar komt ook het woord ‘chocola’ vandaan, dat ‘samen chocolade drinken’ betekent. En dat is precies waar het tijdens een ceremonie om draait: samen de Herbal Cacao drinken.

De ceremonie
We starten met het openen van de windrichtingen (Sjamanisme). Als niet iedereen elkaar kent kunnen we een kort voorstelrondje doen. Daarna zetten we een intentie voor de ceremonie. Dan doen we een korte aardingsmeditatie om lekker te gronden.

We drinken vervolgens de Pure warme Herbal Cacao drank. Deze Cacao komt direct uit de Belizean Jungle. Wordt gekweekt en verzorgd en bereid door de Natives daar. Het wordt hand geplukt en zon gedroogd. Bereid met liefde en Ho’oponopono.

De Cacao heeft ongeveer 10 tot 30 min de tijd om in te werken. In die tijd doen we ademwerk. Bewuste ademhalingen. Diepe inademingen in het hart en uit door het hart. Hierdoor maken we contact en zakken we in het hartgebied. De Cacao werkt het meeste in het hartgebied. Het is een zachte hart-opener. Zacht kijken we naar wat er mag ontstaan. Door de Cacao kom je makkelijk bij je gevoel: verdriet, frustratie, soms wat boosheid en vooral liefde en vreugde … alles mag er zijn.
Als therapeut ben ik er om iedereen een fijne en veilige reis te bieden.

Vervolgens gaan we liggend of zittend in een visualisatie. We kijken hoe we jouw intentie kunnen vormgeven in je leven en wat je ervoor nodig hebt.

Hierna is er ruimte om op te schrijven hoe je deze reis hebt ervaren. Wat is er opgekomen? Wat is er losgemaakt? Dit biedt ruimte om te erkennen en te helen en los te laten. Er is ook ruimte voor dans met muziek en reflectie.

We drinken thee en kunnen nog een rondje doen om te delen en daarna nemen we afscheid.

 

Voorbereidingen voor de ceremonie

Voorafgaand aan deze dag wordt geadviseerd geen cafeïne of alcohol te nuttigen. Eet een lichte maaltijd voorafgaand aan de ceremonie. Neem een flesje met water mee, omdat cacao licht uitdrogend kan werken (ivm de ontgiftende werking)

Maak het jezelf comfortabel. Zorg voor warme, lekker zittende kleding, waarin je kunt bewegen.

Contra-indicatie

De cacao ceremonie is niet geschikt voor mensen die zwanger zijn, borstvoeding geven, hartklachten hebben, bekend zijn met bloeddrukproblemen of antidepressiva gebruiken. Twijfel je? Raadpleeg jouw arts. Je bent en blijft verantwoordelijk voor jezelf. Geef aub door als je ergens allergisch voor bent.

Deze Cacao Ceremonie wordt georganiseerd door Zuiver Geluk in samenwerking met Annemarie Trapman van Herbal Cacao
De Herbal Cacao verkopen we in de winkels.