Vrouw zijn: Intimiteit en seksualiteit

9-11 juni en 27-29 oktober
Breathfulness Center in Steenbergen
€475,00
www.breathfulness.nl

Vrouwenkracht: wat is je vrouwelijke kracht? Hiervoor neem ik je even mee in de geschiedenis, naar de tijd dat de vrouwelijke kracht nog geëerd werd en vrouwen gezien werden als sterke, sensuele en creatieve wezens.

 

Je vrouwelijke kracht is je kwetsbaarheid, maar ook je diepe innerlijke wijsheid, zorgzaamheid en intuïtie. Als krachtige vrouw koester en respecteer je jezelf. Heb je vanuit je hart contact met je buik- en bekkengebied, waardoor je verbinding voelt met de aarde en in harmonie kunt leven met de ritmes van de natuur. Maar door de onderdrukking en het misbruik van vrouwen in het verleden ontstond er angst voor de vrouwelijke kracht. Deze pijn ligt nog opgeslagen in het bekkengebied, met name in de baarmoeder en werd eeuwenlang doorgeven van moeder op dochter.

 

Zo kunnen er in het bekkengebied nog veel (onbewuste) gevoelens van minderwaardigheid, onzekerheid, angst, onmacht en boosheid zitten, niet alleen vanuit je eigen ervaringen, maar ook vanuit de vrouwen in de familielijn. Je bekkengebied is je basis en zonder deze natuurlijke basis is het moeilijk om je op een evenwichtige manier te verbinden met jezelf, je lichaam, de ander en de wereld om je heen. De kans is groot dat je te veel gaat geven, jezelf moet bewijzen, moeite hebt om grenzen te stellen en je eigen ruimte in te nemen. Of je hoofd laat regeren over je gevoel, waardoor je de hele dag bezig bent ‘om alle bordjes in de lucht te houden’ om een super-vrouw te zijn. Hierdoor raak je jezelf steeds meer kwijt en kan je levensenergie niet meer goed stromen. Allerlei lichamelijke en psychische klachten zijn het gevolg.

 

In de driedaagse staat het verbinden met je ware vrouwelijke kracht centraal. Weer gaan herinneren wat je als vrouw onderweg op je levenspad bent kwijtgeraakt zoals ontvankelijkheid, speelsheid, zachtheid, kwetsbaarheid, sensualiteit en liefde voor jezelf.

 

Om dit weer te kunnen ervaren is het nodig om ook aandacht te geven aan je schaduwkanten. De delen in jezelf die het moeilijk vinden om zich te laten zien. Door bewustwording en acceptatie ontstaat er heling en heelheid.

 

verbinden & delen – voelen & ervaren – adem & ontspanning

dans & beweging – stilte & expressie – binnen & in de  natuur

Een driedaagse voor vrouwen die verlangen naar hun innerlijke kracht, hun zachtheid, ontvankelijkheid, daadkracht, vreugde en verbinding.

 

Informatie en aanmelden bij Breathfulness Center

 

Bekijk ook onze andere evenementen